2020 tapahtunutta

Kiltamme perustajajäsen Kalle Hirvonen menehtyi 9.11.2020.
Muistamme Kallea kiitollisuudella ja lämmöllä.

Kalle toimi killassa aktiivisesti koko killan historian ajan viime vuosia lukuunottamatta. Kalle hoiti myös monia killan luottamustehtäviä, toimien pitkään mm killan tilintarkastajana.

Killan matkoilla Kalle oli ehtymätön tarinankertoja ja huumorin ylläpitäjä, mutta samalla ehdottomasti herrasmies.

Näissä merkeissä, olisi Kalle sanonut.

_______________________________________

Keski-Suomen Maanpuolustussäätiö teki myönteisen päätöksen hakemuksellemme ja myönsi rahoitusta sotilaskotiautolle 3000 €. Saatesanat myönnölle olivat, että toivottavasti näemme auton isänmaallisissa tapahtumissa koronarajoituksien jälkeen. Senioreilta saimme terveiset, että haluavat taas asioida vanhalla sotilaskotiautolla ja muistella menneitä. 

Kiitos Juha!!!

Keuruun ja Luonetjärven sotilaskotiyhdistysten entinen sotilaskotiauto on vihdoin päätynyt Autojoukkojen Keski- Suomen killan omistukseen.

Risto Nurminen lähdössä killan omalla sotilaskotiautolla huutokaupparivistä

Kuten monet kiltalaiset varmaan muistavat, Luonetjärven Sotilaskotiyhdistyksellä oli halua myydä auto killalle ja näin saada rahoitusta uuden sotilaskotiauton hankintaan ja varusteluun. Auto osoittautui kuitenkin puolustusvoimien omaisuudeksi ja näin ollen sitä ei sääntöjen mukaan ollut mahdollisuutta poistaa puolustusvoimien ”muonavahvuudesta” muutoin kuin perinteisen huutokauppamenettelyn kautta. Killassa oli aikanaan päätetty harkita huutokauppaan osallistumista sitten, jos auto huutokauppaan ilmestyy. Kun auto sitten ilmestyi Millog Oy:n Tampereen Kalkussa pidettävän, puolustusvoimien käytöstä poistetun tavaran huutokaupan myyntilistalle, tuli aika tehdä päätös huutaa vai vaieta. Hallitus päätyi puhelinkokouksessaan yksimielisesti huutamisen kannalle, valtuutti Risto Nurmisen ja Tapio Riipisen killan puolesta osallistumaan huutokauppaan ja sopi korkeimmaksi huutorajaksi 3000 euroa. Auto oli toisen myyntipäivän listalla, myytävien ajoneuvojen ryhmän yhdentenätoista. Huutokauppatunnelma tuntui kohottavan hinnat huolestuttavan korkeiksi ja kun edeltävästä ajoneuvosta, iäkkäästä mutta hyväkuntoisen näköisestä MB Trac- traktorista, maksettiin peräti 57 000 euroa, alkoi killan huutajia tosissaan epäilyttää että kotiin lähdettäisiin tyhjin käsin. Autoa huusi enemmän tai vähemmän tosissaan puolen tusinaa ostajaa. Hinta nousi nopeasti kohti päätettyä kipurajaa. Ehkä hieman yllättäen 3000 euron huutoon ei tullutkaan nokitusta ja niinpä meklarin nuija paukautti Mersun killalle.

Kun auto huutokaupan päätyttyä startattiin käyntiin, ilmestyi kilpahuutajia paikalle harmittelemaan, ettei tullut tarjottua enempää. Kotimatkaa varten varauduttiin jo hakemaan siirtolupia lähimmältä katsastuskonttorilta, mutta kyyti järjestyikin kiltaveli Ari Heikkilän lavetilla. Niinpä sotilaskotiauto olikin jo samana iltana Laukaassa killan Opel Blitz´in ja paloautojen ”kaverina”.

Kiltaveli Juha Vimparin ansiosta myös auton rahoitus järjestyi;

Talwiajo-tapahtuma 8.2.2020

Keski-Suomen Mobilistien Talwiajo-tapahtuma 8.2.2020 Tiehuhdan tilalla sujui Killalta onnistuneesti niin kelienkin (harvinaista tälle talvelle) kuin järjestelyjenkin osalta. Jatkoa seurannee ensi talvena. Kiitos kaikille talkoolaisille.