Vuonna 2021 tapahtunutta

Vuoden 2021 aikana killalla on ollut tapahtumia ja toimintaa, joita on voitu toteuttaa pienellä porukalla ja kulloinkin vallinneiden turvallisuusohjeiden mukaisesti. Tammikuussa olimme avustamassa Pelkosenniemi 1939 – unohdettu taistelu- elokuvan kuvauksissa.

Helmikuussa toteutettiin loppuvuodesta 2020 killalle hankittujen sotilaskotiauton ja kenttäkeittiön tieliikenteeseen rekisteröinti.

Vapunpäivänä ajoimme killan autoilla Seppo ja Annikka Korhosen mökille onnittelemaan heitä perheyrityksensä täyttäessä 70 vuotta.

Heinäkuussa järjestimme yhdessä tieliikennemuseon aktiiviporukan kanssa talkoopäivän kiltaveli Risto Höylän 80- vuotispäivän merkeissä. Uusimme Riston varastorakennuksen ajosillan ja autoimme Ristoa ainutlaatuisen kokoelmansa järjestämisessä.

Varsinaisena merkkipäivänä kävimme onnittelemassa Ristoa ja hänen perhettään sekä luovutimme hänelle vastailmestyneen kirjan ”Ulkomaiset sotilasajoneuvot 100 vuotta”.

Autojoukkokiltojen liiton kokouksiin on kuluvana vuonna myös osallistuttu. Vuosikokous huhtikuussa järjestettiin etäkokouksena ja hallituksen syyskokous Oulussa lokakuussa. Molemmissa kiltaa edusti puheenjohtaja.     

Nyt koronarajoitusten vähitellen poistuessa, toivottavasti, on jälleen aika aktivoida killan omaa toimintaa. Autojen viikoittaiset kunnostusillat entiseen tapaan aloitetaan näillä näkymin marraskuun 2021 alussa. Lykkäytyneet kokoukset tullaan pitämään erillisissä kutsuissa ilmoitettuina aikoina.

Kiltaveli Markku Lyhty, Harley Davidson ja sivuvaunu

Killan Opel Blitz- sotakuorma-auto oli mukana ”Pelkosenniemi 1939-unohdettu taistelu” elokuvan, ohjaaja ja tuottaja Martti Takalo, kuvauksissa. Mukana olivat myös kiltaveli Pekka Salosen Ford DeLuxe 1939 henkilöauto, kiltaveli Markku Lyhty Harley Davidson ja sivuvaunu sekä killan 2021 hankkima sodanaikainen soppatykki Kuvauksissa olivat Juha Vimpari (Blitz-kuljettaja), Pekka Salonen (Ford-kuljettaja), Markku Lyhty (HD kuljettaja) sekä Markku Jääskeläinen ja Tapio Riipinen (kaluston kuljetus ja kuvausavustaminen). Elokuvan ennakkotraileri on osoitteessa: https://youtu.be/YL0nq-rRn3c